Een gemakkelijke toepassing is een lucht-lucht warmtepomp, voor een betaalbaar bedrag koeling en verwarming in bijvoorbeeld een slaapkamer, studeerkamer of hobbykamer.

 

 

Lucht-lucht warmtepomp: werking en prijzen

Met een lucht-lucht warmtepomp kan je je woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen én afkoelen. Je verbruikt namelijk geen fossiele brandstof; alleen een elektriciteitsaansluiting is vereist. De investeringskosten zijn in verhouding redelijk laag vergeleken met andere soorten warmtepompen.

 

Opbouw van het systeem

Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan:

– buitenunit: dit onderdeel van een lucht lucht warmtepomp zuigt de buitenlucht aan en zorgt voor de verwarming van de lucht. De unit kan op de grond, aan een muur of op een plat dak geplaatst worden.

– binnenunit: dit onderdeel van de lucht-lucht warmtepomp blaast de warme of koude lucht in de woning. Je kan kiezen voor een wand-, vloer- of plafondmodel. Je kan trouwens meerdere binnenunits koppelen aan dezelfde buitenunit.

 

Wanneer kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp?

Als je nog geen verwarming in een ruimte hebt of anders elektrisch verwarmt, dan is een lucht-lucht warmtepomp zeker het overwegen waard. Dit type warmtepomp is een goed alternatief voor elektrische verwarming omdat deze hoge elektriciteitskosten met zich meebrengt (bijvoorbeeld bij accumulatoren). Het grote voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is dat deze ’s zomers ook gebruikt kan worden om te koelen. Een lucht-lucht warmtepomp kan namelijk ook functioneren als airconditioner.

 

lucht lucht warmtepomp schoonebeek klimaattechniek