Volgens de stichting SEN, Samen EnergieNeutraal, levert de investering in een lucht-water warmtepomp de meeste besparing op van stookkosten, vergeleken met andere bespaarmogelijkheden. Daarnaast komt u bij aanschaf van een lucht-water warmtepomop op dit moment ook in aanmerking voor een investeringssubsidie.

 

Eén van de oplossingen voor de komende jaren is de hybride warmtepomp, deze is zowel toepasbaar in de nieuwbouw als ook in de renovatiemarkt van woningen. Deze combinatie van een nieuwe cv-ketel en een warmtepomp wordt aangesloten op de bestaande radiatoren.

 

Investeringssubsidie

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

De rijksoverheid stimuleert nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug.

 

De ISDE regeling is voor:

  • Particulieren
  • Buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland
  • Zelfstandig ondernemers, woningcorporaties en bedrijven.
  • Zakelijke partijen uit het buitenland die een apparaat in Nederland installeren
  • Gemeenten, provincies, openbaar lichaam als marktpartij of eigenaar of huurder van een roerende of onroerende zaak

 

U kunt hierover meer lezen op de site van de overheid…

 

 

daikin huis opengewerkt schoonebeek warmtepomp