Back to Top
 
 
 

WARMTEPOMPEN

De warmtepomp is niet meer uit ons assortiment weg te denken. Regelmatig worden er dan ook systemen voor opdrachtgevers ontworpen en geïnstalleerd. Wij werken veel met lucht-water warmtepompen. Deze systemen halen de benodigde energie om te verwarmen of te koelen uit de buitenlucht, door de compressor wordt de benodigde energie getransporteerd naar een warmtewisselaar. De warmtewisselaar geeft op zijn beurt de warmte weer af aan bijvoorbeeld de vloerverwarming.

 

Het grote voordeel van het verwarmen met een warmtepomp is de besparing op de energiekosten. Heel simplistisch kan men zeggen dat men een beetje stroom gebruikt om een pomp te laten werken, door gebruik te maken van energie uit de lucht of de bodem, die uiteraard gratis is, realiseert de warmtepomp warmte en die wordt afgegeven aan een ruimte. De gratis energie waar het systeem mee werkt, kan uit de buitenlucht worden gehaald, maar ook uit grondwater of de bodem. De warmtepomp gebruikt deze energie om een medium te verdampen. De lucht, het grondwater of de bodem wordt dus kouder! De pomp perst het gas samen, hierbij ontstaat warmte. Deze warmte wordt middels een warmtewisselaar afgegeven aan de lucht in een ruimte of de vloerverwarming. Door de benodigde stroom voor de warmtepomp zelf op te wekken door middel van eigen zonnepanelen kunt u nog meer besparen.

 

Werking warmtepomp - Sschoonebeek Klimaattechniek

 

Schematische tekening van een warmtepomp:

 

  1. De condensor, deze geeft warmte af.
  2. Het expansie-ventiel, deze zorgt voor een drukval.
  3. De verdamper hier wordt gratis energie aan het systeem toegevoegd.
  4. De compressor.

Het rendement van een warmtepomp ligt tegenwoordig boven de 400 procent! Dit wordt, zoals u nu begrijpt, mogelijk gemaakt door de toevoer van gratis energie. De 3 grote voordelen van gebruik maken van een warmtepomp op een rijtje:

  • Voordelig in gebruik.
  • Aangename warmte door lage temperatuur afgifte.
  • Goed voor het milieu.
  • Zeer geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming

Wilt u ook gebruik maken van een warmtepomp en uw kantoor, werkplaats of woning comfortabel en energiezuinig verwarmen? Heeft u vragen omtrent mogelijke subsidie voor een warmtepomp? Wij helpen u graag!

 

 

Hieronder een voorbeeld van een Daikin-Intergas-Hybride installatie: 

 

intergras-hybride-praktijkfoto-schoonebeek-klimaattechniek-luchtwarmtepomp

 

Brochure Daikin-Intergas-Hybride